Starz in Their Eyes

Afgelopen dinsdag ben ik naar het observatorium geweest op Mt John in Kaikoura om naar de sterrenhemel te kijken. Erg gaaf, het was super helder en onbeschrijfelijk wat je allemaal kunt zien. We kregen een hele tour van een gids die heel gemakkelijk met een laserpointer de belangrijke sterren kan aanwijzen.

Het gaafste was nog wel dat ik met m’n eigen camera en een speciaal statief super mooie foto’s kon maken. Omdat de aarde draait worden de sterren normaal strepen in de foto, dit statief draait mee en zo krijg je dus een geweldige foto. Zie hier het resultaat, voor de mensen die het nog niet op Facebook zagen. Als je zoekt naar de vlieger, heb je een deel van de vlag van Nieuw Zeeland te pakken.

20111222-060941 PM.jpg

De volgende foto’s hebben een rare paarse gloed die er niet helemaal thuis hoort, maar dat maakt ze niet minder mooi!

20111222-061415 PM.jpg

In de hele heldere spot die je ziet zitten ongeveer 4 miljoenen sterren…

20111222-061700 PM.jpg

Inderdaad een keer een korter stukje dan normaal van me gewend bent. Oja klik op de eerste foto voor een grotere versie!

Posted in New Zealand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*