Rai Valley, Westport & Lake Mahinapua

Toch nog even een klein stukje over de twee weken die ik Bart en Ria heb doorgebracht. Inmiddels ben ik nu op weg van Westport naar Queenstown, waar ik een baantje wil zoeken. Het is even afwachten hoe dat allemaal uitpakt natuurlijk!

Na de trip naar French Pass ben ik nog met Bart een keer het gras gaan maaien en heb ik zelf nog een keer de stieren en koeien verzet. Niet echt verzet, maar dat ze weer meer ruimte hadden om te grazen. Één stier kwam daarbij met een behoorlijk draf op me af gelopen! Speciaal had ik al niks roods aangedaan, maar het liep verder goed af, haha.

Op een avond ben ik in het donker nog naar het einde van het beekje gelopen. Er loopt hier namelijk een creek zoals ze dat hier noemen door het land van Bart. Het water is gewoon direct drinkbaar en wordt dan ook gebruikt als water voor alles in huis. Aan de rand van het beekje zitten gloeiwormen, die licht geven als je op ze schijnt met een zaklamp. Je ziet ze prachtig mooi oplichten als kleine groene lichtjes.

De sterrenhemel is hier ook heel erg mooi, je ziet veel meer van het heelal en zelfs een soort van sterrenstof. De vlag van Nieuw Zeeland bestaat uit een bepaalde groep sterren, net als de vlag van Australië. Heb er ook nog een mooie foto van kunnen maken, toen het nog net licht genoeg was en de sterren al wel te zien waren.

20111130-070057 PM.jpg

De laatste dag mocht van Bart nog een keer met de auto op pad. Die dag heb de Queen Charlotte Drive gedaan, een hele mooie kustweg door de Sounds. Met hele mooie baaien en schitterende uitzichten. Hoe vaak heb ik inmiddels de woorden prachtig, mooi en schitterend gebruikt? Op die heb ik op een klein stukje strand heerlijk in de zon m’n boterhammen gegeten. Je loopt dan op een bepaald punt de heuvel af en onderaan heb je dan strandje helemaal voor jezelf. Muziekje opgezet, zonnebrand, je verbrand hier namelijk levend als je niet oppast. Maarrr, genieten!

20111130-070246 PM.jpg

Afgelopen woensdag ben ik vertrokken bij Bart en Ria om weer verder te gaan met Kiwi Experience. De tussenstop in Kaiteriteri heb ik overgeslagen en ben zelf met de Intercity bus naar Westport gereisd. Moest namelijk te lang wachten voordat ik dan weer op de bus zou kunnen. Ik wil namelijk op tijd in Queenstown om daar een baantje proberen te zoeken. Wil misschien toch wat langer blijven dan half december. Het is even afwachten en hou jullie natuurlijk op de hoogte.

Na een nachtje in Nelson in een hostel, moest namelijk vroeg op de bus te halen. Een redelijke rit naar Westport van een uurtje of 5. In Westport zelf is vrij weinig te doen, een vrij dood plaatsje eigenlijk. Die dag wisselde regen en zon elkaar om de haverklap af. Toen m’n was ook maar lekker buiten laten hangen, tot het dan eindelijk droog was. De dag erna ben ik redelijk op tijd opgepikt bij het hostel. Die dag wel even beetje moeilijk, je verlaat dan toch de vertrouwde omgeving waar je dik twee weken bent verbleven.

Op weg naar Lake Mahanapui, op weg naar hostel van de 86(!)-jarige Uncle Les. Een levende legende van de Wild West Coast van het Zuidereiland. In de bus twee Nederlanders leren kennen en daar een beetje mee opgetrokken. Op de reis naar de pub / hostel zijn we nog gestopt met de Pancake Rocks en de Blowholes. Het is een grote rotspartij langs de kust waar de golven met veel geweld op in slaan. Af en toe spuit het water namelijk metershoog tussen de rotsen uit. Hieronder staat het filmpje wat ik heb gemaakt, erg spectaculair. De Pancakes zijn rotsen die door de tijden heen als laagjes zijn opgebouwd.

De avond in het hostel ook wel Poo Pub is het een traditie dat iedereen zich verkleed of iets geks doet. Een soort van thema avond waar bij deze avond elk woord met de letter P gebruikt kan worden. Ik had gelukkig m’n drumstokken bij en een leeg doosje waar ik een shaker van heb gemaakt. De Percussionist. Een heel kostuum maken kostte me iets te veel moeite. De meeste mensen hadden er wel behoorlijk wat moeite voor gedaan. Ik noem een Pirate, Pickey, Pizzabox, Present, Peter Pan, Plant, Party, Panda, Puppy etc etc.

Vandaag zijn we aangekomen in Franz Josef om de gletsjer te bekijken. Vanmiddag niet veel gedaan een korte wandeling langs de rivier, het heeft een hele mooie melk achtige blauw tint, ijskoud vers gletsjerwater. Morgen ga ik een dagtocht doen over de gletsjer, je wordt helemaal aangekleed door de glacier guides met waterdichte boots, spikes, dikke regenjassen. Morgen gaat het allemaal gebeuren dus ik ben erg benieuwd!

Maandag heb ik nog een tussenstop in Wanaka en dan ga ik op weg naar Queenstown (inmiddels ben ik in Queenstown en heb ik gletsjer tour gedaan, geweldig! Snel weer nieuw stukje typen dus). Ben erg benieuwd of het wat wordt daar, het moet een ontzettend leuke stad zijn, maar wel met veel mensen die naar een baantje zoeken. Keep you posted!

Posted in New Zealand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*