Mountainbike Adventure

Van de week aangekomen in Taupo in het Tiki Lodge hostel. Het was hier erg rustig maar tegen de avond werd het toch wat drukker. Wel iets teveel Duitsers in Rotorua en nu ook hier in Taupo, die ook hele tijd in het Duits praten. Niks tegen Duitsers verder!

Van de week in Rotorua vond ik het toch echt tijd om iets actiefs te gaan doen. De dag ervoor had al wat routes uitgezocht om te gaan mountainbiken. Redelijk vroeg opgestaan want lag toch weer wat later uurtje of half 1 in bed. Als excuus kan ik hiervoor de halve finale AustraliĆ« en Nieuw Zeeland, de Kiwi’s natuurlijk dik gewonnen!

Afijn uurtje of 11 ben ik richting de bus gegaan die me naar het uiterste puntje van Te Puia zou brengen. Het weer was niet al te veelbelovend maar goed, regenjas mee. Op het eindpunt aangekomen wist ongeveer waar het was. Volgens de buschauffeur was het een minuut of 10 lopen. Na 5 minuten stopt er een auto langs de 100 km weg en vraagt of ik mee wil rijden. Ze is namelijk de eigenaresse van de bikeshop waar ik naar op weg was.

Het is namelijk niet echt 10 minuten lopen, eerder een half uur. Wat een Kiwi gastvrijheid weer, zou het komen omdat ze gisteren de Ozzies hebben verslagen? Na snel even omgekleed te hebben, was het tijd om te beginnen. In ieder geval een goede mountainbike tot m’n beschikking.

Op de kaart had ik al gezien dat er echt tientallen mountainbike tracks in de omgeving zijn, van Easy tot Expert en zelfs Difficult. Als eerste een korte scenic route, langs een schitterend beekje met prachtige bomen. Had alleen m’n mobiel bij me, de foto’s zal ik snel proberen te posten. Daarna de eerste track het was even zoeken maar uiteindelijk de juiste ingang gevonden.

In Nederland was ik redelijk wat gewend maar hier is een Intermediate track toch even wat anders. Damn wat een afdalingen soms, waarbij ik een aantal keer voor de zekerheid maar ben afgestapt. Wel een schitterende omgeving om wat sportief bezig te zijn!

Tagged with: , ,
Posted in New Zealand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*