Heading East

Vanuit Rotorua ben ik deze week op dinsdag aangekomen in Taupo. Een klein plaatsje met als bonus het grootste meer van Nieuw Zeeland, awesome! Het is echt een schitterende omgeving met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond van het meer. Check ook de foto’s. Later meer over Taupo.

Na een verblijf van een kleine vier dagen was het weer tijd om de bus te pakken. Gisteren ging de reis naar de oostkust van het Noordereiland. Een trip die niet veel mensen maken, maar het is toch echt een ontzettend mooi stukje van het land. We zaten dan ook met z’n zessen in de bus. Een Engels stel en een Duitser waar ik het meest mee heb opgetrokken. Er was nog een Iers liefdeskoppel maar die hadden meer aandacht voor elkaar zeg maar. Na een lange busrit door golvende groene heuvels met beekjes en rivieren kwamen we aan in de plaats Gisborne.

Aangekomen bij het hostel. Als ik zeg: surfdude, hangmatten, koud bier, stralende zon, golvende zee, verse gerookte vis van de BBQ, dan kun je je er wel iets bij voorstellen denk ik. Damn wat een locatie! Wellicht dat hier als de zomer echt heeft toegeslagen nog een keer terug kom. De vis was echt super vers btw toen we daar aankwamen, twee uur geleden gevangen.

20111026-152641.jpg

Op de weg naar het hostel toe zijn we nog gestopt voor de lunch. In de dorpjes heb je vaak kleine bakkerijen waar je broodjes etc kunt kopen. De lokale specialiteit zijn hier Pie’s, kleine hartige taartjes gevuld met bijvoorbeeld kaas, gehakt, bacon, beef. Nu hadden we nog geen avondeten en was er in dat winkeltje nog een hele bak met Pie’s vd dag ervoor over. Stuk of 15 van die taartjes en wat friet, plus de verassende vis avond: eten geregeld! Voor iets van 1 euro p.p.

In de bus kun je vaak al opgeven voor activiteiten die je die dag wilt doen. Die dag op het programma Shark Cage Diving (inderdaad met hoofdletters) en Stingray Feeding. Shark Cage Diving met in m’n achterhoofd dat je ook Great White Sharks (Grote Witte Mensenhaaien) kan tegenkomen heb dat maar over overgeslagen. Stingray Feeding leek me ambitieus genoeg.

Stingray’s zijn in het gewoon Nederlands roggen, die platte vissen die je misschien in het Dolfinarium hebt gezien. En inderdaad ook de vis die onze Discovery man Steve Irwin het leven heeft gekost. Stingray’s kunnen namelijk steken maar dat moet je ze behoorlijk agressief maken. Het geval met Steve Irwin is één van de weinige gevallen waarin een Stingray steekt en heel ongelukkig met dodelijke afloop.

Na een korte veiligheid instructie kregen we een bamboestok mee om te voorkomen dat de Roggen door je benen zwemmen. Hierna van die grote laarzen aangedaan tot over je middel en gingen we de zee in lopend over het rif. De stingray’s die daar gevoerd worden zijn het gewend en zijn dan ook zo mak als een lammetje, alleen behoorlijk nieuwsgierig.

20111026-144947.jpg

Het was dan een super ervaring die dag, er kwamen minstens zes verschillende roggen, een aal, kingfish (die vd BBQ) en kreeft. Je kunt ze heel makkelijk voeren door ze een vis voor te houden en ze zuigen ze dan op als een stofzuiger. Er zat zelfs ook een zwangere vis bij en je kunt ze heel makkelijk aanraken. Plus nog een filmpje tijdens het Stingray avontuur. Met dank aan Paul en Sonya voor de beelden!

Inmiddels ben ik nu weer terug in Taupo, de rest van de oostkust trip zal ik later nog een stukje over schrijven. Morgen vertrek ik richting Wellington waar ik vrijdag aankom. Ik stop nu met schrijven anders wordt dit wel weer een heel lang verhaal. Tot snel en bedankt voor alle leuke reacties!

Tagged with: , , , , , ,
Posted in New Zealand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*