Heading East (Part 2)

Vandaag nu echt m’n stukje schrijven over de rest van de oostkust trip, anders komt er niks meer van. De dag na het Stingray feeding weer vroeg op weg richting de volgende plek. Onderweg schitterende landschappen en heerlijke fish and chips bij de lokale bar. Het volgende hostel waar we naar toe gaan is erg afgelegen, het dorpje Rangitukia.

Onderweg is het verschil in huizen langs de kust ontzettend groot, dan weer een bouwvallige caravan naast een nieuwbouw strandhuis. Volgens de chauffeur heb je in deze regio geluk als je een baan kunt krijgen. Veel mensen uit de steden komen hier in de zomer naar toe. Prachtige plekken om je eigen villa neer te zetten.

Omdat de mensen ver van de supermarkt wonen zij ze erg zelfvoorzienend in deze regio. Ze leven van stukjes landbouwgrond en van de verse producten uit de oceaan. Onderweg zagen we oom verschillende vissers en duikers op zoek naar zeevoedsel.

20111105-134336.jpg

Om tijdens deze trip niet zonder benzine te komen tankt de chauffeur elke keer als we bij een tankstation komen. Er zijn er namelijk niet zo veel en bij veel tankstations is er gewoon geen benzine. “No petrol, delivery next week.” Het kost behoorlijk wat moeite om er met een grote tankwagen te komen.

Daarna een nacht verbleven op een farm met een hele hoop paarden en natuurlijk schapen. Hier even lekker old school tafeltennis gespeeld, rond de tafel. In de avond kampvuurtje, Nieuw Zeelands wijntje en natuurlijk een heerlijke backpackers pasta.

20111105-134038.jpg

De dag erna was het prachtige weer, met af en toe een spatje regen. De reis ging die dag verder naar Te Kaha waar we in hostel van Chay sliepen. Een schitterende Nieuw Zeelandse vent met Ierse roots die ons prima verwelkomt. Gebruik alles bij ons alsof je thuis bent. Die avond was het de avond van de rugby finale dus good ol’ Chay was behoorlijk gespannen.

Als kleine traditie met de Kiwi moeten de reizigers een lied maken. Je weet wel, op de melodie van een bekend nummer. Onze keus Oasis, Wonderwall. Na een schrijfsessie van een uur en een aantal oefensessies was het tijd voor de uitvoering met onze chauffeur op gitaar. Groot succes ze vonden onze liedje zeker een top 5 notering waard. Sure.

20111105-133759.jpg

Voor de rest weet iedereen natuurlijk dat Nieuw Zeeland de rugby finale pakte. Niet zo’n groot feest maar wel een super avond met een mooie sunset aan het begin van de avond. Na deze dag was het tijd voor de lange terugrit naar Taupo, waarbij de chauffeur ook nog eens verkeerd reed. Daarna eindelijk weer een paar dagen rust. Soms breekt het namelijk wel op de halve dag in de bus zitten maar je ziet natuurlijk wel heel veel van het land. Een ontzettend leuke trip even af van de standaard wegen die de meeste toeristen hier volgen!

Tagged with: , , , , , , , , ,
Posted in New Zealand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*