Android Revolutie

Het is alweer een week of twee geleden dat ik m’n nieuwe telefoon heb gekocht. Zoals gewoonlijk wordt je weer verleid om je abonnement te verlengen, met een nieuwe toestel. Dit keer was de keus niet moeilijk. De HTC Hero met Google’s platform voor mobiele telefoons: Android. Hier een filmpje met de mogelijkheden van m’n nieuwste gadget.

Misschien heb je reclame van HTC al op tv of op billboards voor bij zien komen. In Nederland timmert de Taiwanese fabrikant in ieder geval flink aan de weg.

You don’t need to get a phone. You need a phone that gets you.

De Hero heeft mij in ieder geval zeker gegrepen.

Na mijn Nokia N95 8GB die ik eigenlijk meteen bij de release (2007) in handen kreeg wilde ik een telefoon die in vergelijking tot dat toestel er weer flink op vooruit zou gaan. Een hele klus want de Nokia met Symbian kan in mijn opzicht nog steeds meekomen met de nieuwste toestellen. Maar er zijn natuurlijk minpunten die het nieuw te kiezen toestel moest verbeteren.

De eerste eis: een betere internetbeleving. Internetten op de Nokia start traag op en alleen de mobiele sites worden echt goed weergegeven en zijn makkelijk te bedienen. De HTC Hero doet dit stukken beter. Het voordeel is dat je (mits ingesteld) constant verbinding hebt met het internet. Weinig tijd is er nodig om even snel te googelen.

Tegen de camera in de N95 kunnen eigenlijk maar weinig mobiele toestellen op. De Hero is hier geen uitzondering op, hij heeft geen flitser en maakt eigenlijk alleen in daglicht mooie foto’s. Aan de andere kant moet ik ook niet zeuren: als ik echt mooie foto’s wil maken moet ik m’n digitale spiegelreflex maar meenemen.

Groot pluspunt is HTC Sense waarmee je op een makkelijke manier de hele interface van je mobiel kan aanpassen. Je kunt het net zo indelen als je wilt en verschillende indelingen opslaan. Briljant, dit is wat je wilt. Net zoals de geroemde iPhone applicaties is de markt voor Android programmaatjes sterk aan het groeien.

Samengevat ben ik erg blij met de HTC Hero. Af en toe erger ik me wel als de telefoon bij het bedienen wat traag reageert. Maar HTC is er in geslaagd om samen met Android een mobiele omgeving te creëren waarin sociale netwerken en multimedia in samenkomen. Het is te hopen dat HTC dit jaar nog de Android 2.0 update uitbrengt voor de Hero en zullen de kinderziektes zijn opgelost.

Stiekem kijk ik ook al wat verder vooruit, naar de komst van de nieuwe Sony Ericsson X10. Eén ding is voor mij zeker: Android heeft de toekomst en zal in 2010 nog veel van zich laten horen.

Tagged with: , , , , , , , ,
Posted in Gadget

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*