Nieuwe bands ontdekken

Het blijft leuk om het internet af te struinen op zoek naar nieuwe muziek. Nieuwe bands hebben steeds vaker en makkelijker de mogelijkheid om hun muziek te laten horen. Een aantal websites voldoen voor mij zeker in die behoefte naar een nieuw geluid.

Last.FM is een site die terwijl je naar muziek luistert kijkt welke andere muziek daar bij past. Zo creëert de site een muzikaal profiel en zoekt het er mensen bij met dezelfde muzikale voorkeur. Het enige wat je doet is een programmaatje installeren op je computer dat gegevens doorstuurt van de muziek die je afspeelt op je computer of iPod.

Daarnaast heb je natuurlijk het grote (nieuwe) muziek walhalla MySpace. Hier kun je makkelijk de nieuwe songs van jou vers ontdekte band opzoeken, even googelen en raak!

Vers, nieuw ontdekt, met een beetje hulp van deejay Eric Corton van 3FM.

De oogst van de afgelopen tijd?

Met stip op #1, De Staat. Nijmeegse band vaak vergeleken met Queens of the Stone Age en in het hokje stoner rock gestopt. Begin dit jaar debuteerden m’n oud klasgenoten-van-de-middelbare-school (blijft leuk om te zeggen) met het album Wait For Evolution. Wat mij betreft maken ze een veel fijner geluid en swingt het zelfs echt. Oordeel zelf aan de hand van hun nieuwste single Wait For Evolution. Let op de cowbell!

Een tijdje geleden alweer kreeg ik van vrienden de tip om mee te gaan naar café NDRGRND. Daar speelde die avond in een redelijk vol zaaltje Go Back To The Zoo. Volgend jaar staan ze op het eerste festival van het jaar, Noorderslag, erg belangrijk voor nieuwe bandjes. Ook deze band timmert goed aan de weg met hun single Beam Me Up, was te horen in een wereldwijde Nike commercial.

Eergisteren hoorde ik het op de radio bij Eric Corton 3voor12: The Heavy. Met hun single How You Like me Now? past de Britse band in het grote hok(je) van soul, funk en rock. Het hilarische en droge commentaar van een luisteraar daarna: hij had een deuk in het dak van z’n auto geslagen, hoe hij deze er weer uit ging krijgen. Aanstaande zondagavond staan deze mannen stom toevallig in café Merleyn in Nijmegen, hopelijk kan ik daar bij zijn en knalt deze band uit z’n voegen op het festivalseizoen van 2010!

Tagged with: , , , , , , ,
Posted in Music

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*